Roze water uit de kraan in Onoway

Helder roze water dat uit kranen stroomt. Geen gewone gebeurtenis, toch? Maar deze beslist vreemde aanblik is wat bijna 1.000 inwoners van de Canadese stad Onoway eerder deze week wakker werden.Helder roze water dat uit kranen stroomt. Geen gewone gebeurtenis, toch? Maar deze beslist vreemde aanblik is wat bijna 1.000 inwoners van de Canadese stad Onoway eerder deze week wakker werden. 

Er kwamen er klachten binnen toen inwoners van de kleine stad zich realiseerden dat er een neon roze vloeistof uit hun kraan kwam in plaats van schoon water. Velen namen naar sociale media om foto’s na de eigenaardige vondst te plaatsen, duidelijk niet geamuseerd door dit mogelijke gezondheidsrisico. 

De burgemeester van de stad, Dale Krasnow, legde dinsdag een verklaring af over het probleem. De oorzaak van het roze water, volgens de verklaring, zou een kaliumpermanganaat kunnen zijn. 

“We zijn nog aan het beoordelen wat er precies is gebeurd, maar het lijkt erop dat er mogelijk een klep is blijven zitten waardoor het kaliumpermanganaat in ons reservoir en daardoor in het waterdistributiesysteem van de stad kan komen”, zegt hij. 

Een inwoner van Onoway, Trevor Winfield, plaatste een video van felroze water dat uit zijn kraan stroomde met de tekst: “Mijn water is gebroken. Bedankt stad Onoway.” Je kunt de bizarre video hieronder bekijken: