Opmerkelijk! Vrouw eet ongeveer 20 sponzen per dag!

Toen Emma heel klein was (waarschijnlijk peuter) begon ze in bad te kauwen op badsponzen. Haar ouders konden dit niet verklaren.

Toen Emma heel klein was (waarschijnlijk peuter) begon ze in bad te kauwen op badsponzen. Haar ouders konden dit niet verklaren. Toen de tijd steeds verder ging en Emma ouder werd begon ze te bijten op schuursponsjes. En ontdekte ze dat ze keukensponzen lekker vond…

“Ik probeerde te stoppen, maar het lukt met niet. Sommigen gaan voor een steak uit eten, ik zou eerder voor een spons gaan.”

Emma lijd aan Pica. Dat is een stoornis waarbij je dingen lekker vind die geen voedingswaarde hebben. Bij iedereen kan dit wat anders zijn en bij Emma zijn dit sponzen. Ze legt de sponzen altijd de avond van te voren in water met daarin afwasmiddel met appelsmaak.

“Ik hou van de smaak, ik geniet er meer van dan voeding, zeker wanneer ik er een beetje afwasmiddel op doe. Het smaakt naar appel, het is best schuimig. Zodra iemand de vaat doet, moet ik er gewoon eentje hebben. Sommige mensen roken,…. ik eet sponzen. Het is geen smerige gewoonte, het is zuiver”

Video Emma