TRIEST | Pop-Up COVID-19-Testparkeerplaats scammers

In Kentucky (Verenigde Staten) is momenteel een bende actief waar je je voor $ 200 kan laten testen op Corona. Dit moet wel contant gebeuren en je moet direct betalen.

Een zelfbenoemde medisch marketingbedrijf zette geïmproviseerde testlocaties op bij de parkeerplaats van een kerk in Louisville met medewerkers die van top tot teen gekleed waren in speciale uitrusting.

Volgens het lokale nieuws WDRB zijn twee lokale Ambtenaren (David James en Louisville) momenteel bezig met de jacht op de bende die mensen liet betalen voor de corona testen.

Lokale functionarissen zeiden dat de oplichters meer dan $ 200 in rekening brengen voor een test en het DNA en de persoonlijke informatie van mensen gebruiken.

“Dit is medische fraude” zegt één van de Ambtenaren. “En ze gebruiken voor alle personen ook nog eens de zelfde handschoenen! En laten de mensen ruim $200 betalen voor een waarschijnlijk nutteloze test.”, zei James.

De Ambtenaren zeiden dat de groep mogelijk uit Illinois komt. En het de zelfde mensen zijn die vorig jaar ook al actief waren om DNA te verzamelen door mensen te testen op verschillende ziektes.

“Het is echt het uitschot van de aarde! En ze verdienen geld met de angsten van mensen! Ik ga er alles aan doen om de identiteit van deze mensen te achterhalen.” Zei James

Actie ook gefilmd

De actie van deze groep is ook gefilmd. Toen er verschillende nieuwsmedia op het gebeuren af kwam pakte de bende snel hun spullen in en vertrok. Eén van de ambtenaren maakte nog snel wat foto’s van de kentekens en personen die deelnamen aan deze laffe actie. Dat blijkt ook uit de beelden die op internet zijn verschenen over dit voorval.