SPORTIEF | Stel loopt marathon op BALKON

In deze tijd van quarantaine waar alle sportscholen dicht zijn is waarschijnlijk één van de weinige dingen die je kan doen hardlopen. Maar omdat we zo min mogelijk naar buiten mogen is dat vrij lastig. Een stel uit Zuid-Afrika heeft daar wat op gevonden!

Ze besloten op hun balkon in hun appartement in Dubai de marathon te lopen (ongeveer 42,20 kilometer). Dit is ongeveer 2100 keer heen en weer lopen! Om dat voor elkaar te krijgen moesten ze wel veel heen en weer lopen. Het balkon heeft een lengte van 20 meter. Hier moesten ze telkens heen en weer lopen.

Live te volgen

De marathon op hun balkon was ook live te volgen via Facebook. Collin Allin en zijn vrouw Hilda zoals de twee heten legde de afstand van de marathon af in 5 uur, 9 minuten en 39 seconden.

Om alles voor elkaar te krijgen en niet te hoeven stoppen voor bijvoorbeeld het pakken van eten en drinken zorgde hun dochter hier voor. Die maakte het eten, drinken, muziek en zorgde voor het vermaak.

“We dit it… #balconymarathon”, liet Collin weten via Instagram. Hij feliciteerde ook zijn vrouw voor haar allereerste marathon. Ook is Collin momenteel bezig met het organiseren van een evenement waar andere mensen ook een deel van de marathon mee kunnen lopen. Zeker nu we deze tijd niet naar buiten mogen.

Er zijn al meer mensen die de hashtag #balconymarathon gebruikt hebben en op hun balkon of terras door middel van heen en weer lopen een marathon hebben afgelegd.

Of de hashtag ooit trending zal worden en veel mensen er aan mee gaan doen is nog niet bekend. maar dat we zelfs in deze tijd kunnen zorgen voor de nodige inspanning om fit te blijven heeft zich wel weer bewezen.