Briljant! | Scout uit Canada ontziet lokale ziekenhuizen

Iedereen die werkt in een ziekenhuis heeft er waarschijnlijk inmiddels last van! Zeker als je normaal geen mondmasker draagt en nu wel ineens moet doen. Het stuk draad of elastiek achter je oren begint een snijdend gevoel te geven.

Deze Jongen uit canada heeft daar de oplossing voor gevonden. Hij bedacht op de computer namelijk een handig stuk plastic dat je achter je hoofd kan dragen.

Door er verschillende haakjes aan te maken is het voor iedereen te gebruiken. Hij zegt zelf “Met dit stukje plastic kan iedereen veilig werken, hierdoor wordt het werken in deze zeer moeilijke tijd een stuk aangenamer.” De jongen vervolgt “Mijn moeder werkt zelf ook in de zorg, nadat ik hoorde dat dit probleem speelde ben ik meteen gaan denken hoe ik dit zou kunnen oplossen”.

Al vaker maakte de jongen handige en leuke dingen op de 3D printer, maar nu zijn zijn ouders extra trots! “Onze zoon heeft al verschillende dingen gemaakt, vaak dingen niet niet extreem nuttig zijn, maar dit keer kwam hij naar beneden met een wel heel handige uitvinding. We zijn daarmee gelijk naar het lokale ziekenhuis gegaan.

Inmiddels groot gebruik.

Omdat er vanuit verschillende hoeken vraag was naar dit super handige stuk plastic, heeft de jongen direct online aangeboden, zodat andere ziekenhuizen of andere met een 3D printer zijn ontwerp ook kunnen printen en naar lokale ziekenhuizen kunnen brengen.

Steeds vaker zie je nu dat belangrijke hulpmiddelen door mensen thuis worden gemaakt. De printer van deze jongen maakt inmiddels overuren.